Clef des Iles: een droomstrandhuis

3 sep

Wat is er heerlijker dan wakker worden van het geluid van de golven, die soms met donderend geweld het strand op rollen? De balkondeuren openen, uitkijken over een prachtig, nu nog, verlaten strand en samen met de kinderen in het kingsize bed van zo’n 2 meter breed nog even lekker luieren voordat je opstaat? Of het verse fruit en vruchtensap dat op de kamer wordt gebracht als we eenmaal opstaan en dat we opeten bij ons ontbijt met uitzicht op strand, palmbomen en de zee?

We verblijven de komende dagen in Clef des Iles, een klein paradijsje op het strand van Beau Vallon op het eiland Mahé op de Seychellen. In totaal zijn er vier strandhuisjes van ieder twee verdiepingen die direct op het strand liggen. Je stapt zo vanuit je woonkamer het strand op en 20 meter verder zit je in de zee. Volgens de kinderen is het hier HEEL ERG LEUK. Wij kunnen niet anders dan hun mening delen. In de zee voor ons zijn aantrekkelijke golven om in en op te spelen. Gelukkig zonder verdere stroming, dus gevaarlijk is het niet. De in de lokale ‘supermarkt’ aangeschafte bodyboards  zorgen voor heel veel uur plezier. En als de kinderen ze even laten liggen om zich te storten op de bouw van een grote dijk, zandkasteel of een potje voetbal met lokale kinderen op het strand, ontdekken wij ook hoe leuk het is om op een golf met flinke vaart te worden voortgeduwd. We zijn niet de enigen. Ook onze volwassen buren vermaken zich op de golven met bodyboards en tubes, terwijl de andere buren met het hele gezin een groot kasteel bouwen. Onderscheid tussen volwassenen en kinderen is er even niet. Tot de zon ondergaat. Terwijl de kinderen verder spelen, halen de volwassenen een heerlijk fris drankje uit de koelkast. Met onze voeten in het zand genieten we voor ons eigen huisje van een mooie zonsondergang achter Silhouette Island.

De komende dagen blijven het strand en de zee een heerlijk speelterrein dat voelt als onze eigen tuin. Natuurlijk trekken we er ook veel op uit, maar thuiskomen is altijd weer een feestje. We maken lange wandelingen, gaan snorkelen en de kinderen gaan voor het eerst met een duikfles onder water tijdens een bubblemaking cursus bij een Nederlandse duikschool . Vlak bij ons heerlijke “strandhuis” zijn winkeltjes om de koelkast te vullen met koele drankjes en om brood en beleg voor ons ontbijt in te slaan. Fruit kopen we bij het fruitstalletje om de hoek (en wordt dagelijks vers op de kamer gebracht). In de buurt zijn tal van restaurantjes waar je heerlijke kunt eten en als je een keer geen zin hebt om er op uit te gaan zijn er verschillende take-aways waar je voordelige en lekkere maaltijden kunt afhalen. De pizzeria naast ons is ook praktisch voor voordelige en lekkere pizza’s. Heel bijzonder is de bazar/avondmarkt op woensdag, die ook heel populair is bij lokale families.  In tal van stalletjes kun je spotgoedkoop vers bereide maaltijen kopen. Het is er gezellig druk. Tussen de stalletjes wordt muziek gemaakt, die ons heel erg doet denken aan de muziek uit het Afrikaanse deel van Brazilië. Heel logisch natuurlijk: het is de Afrikaanse muziek die wordt gespeeld door de afstammelingen van de vroegere slaven.

Het leuke aan het verblijf in Clef des Iles vinden we ook dat je hier heel veel van het lokale leven op de Seychellen te zien krijgt. De accommodatie ligt dan wel aan het bekende strand van Beau Vallon, maar wel een stukje verwijderd van grote resorthotels als het Berjaya en Coral Strand. De huisjes liggen verscholen tussen wat bomen, waardoor het, hoewel er natuurlijk wel wandelaars voorbij lopen, toch nog wel redelijk privé voelt. Vlak voor de deur komt een lokale visser zijn netten dagelijks binnenhalen. Een bijzondere ervaring. De kinderen helpen mee de netten het strand op te trekken en we zijn natuurlijk heel benieuwd naar de vangst van de dag. Zodra de “buit” op het strand ligt, worden  de vissen gesorteerd. Grote vissen zijn voor de verkoop en de kleinere mogen mee met de lokale mannen die de netten de kant op helpen trekken. De allerkleinste visjes gaan terug de zee in. Hier zijn vooral de kinderen heel druk mee. De eerste klanten, waaronder politieagenten die ook geduldig op het strand staan te wachten, kopen hun vis direct bij de visser. Maar bij enkele kleine stalletjes vlak bij Clef des Iles kun je ook terecht voor heerlijke en goedkope verse vis, die hier voor een symbolisch bedrag voor je kan worden schoongemaakt.

Aan beide kanten van “ons” stukje strand is het in het weekend gezellig druk met lokale families die hun vrije tijd op het strand doorbrengen. Auto’s worden langs de weg geparkeerd, de deuren gaan open om de autoradio te kunnen horen en de koelboxen zijn gevuld met lekkere hapjes en drankjes. Hoewel dit vlakbij is, hebben we hier bij de huisjes zelf helemaal geen last van. Ook niet van de kinderen die net iets verderop  na schooltijd komen voetballen. Maar we kunnen er wel naar toe lopen en gezellig meedoen mag ook.

Na ons verblijf hier zijn we er weer helemaal van overtuigd: Mahé is een heel leuk eiland en je mag een verblijf hier zeker niet missen tijdens een eiland-hop-vakantie op de Seychellen. En Clef des Iles is helaas niet goedkoop, maar wel een heel leuke plek om te verblijven met kleine kinderen.

Op de site van Expeditie Kroost & Co vind je meer informatie over Clef des Iles.

Review door reismama Colinda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s